CTPC CODE

Surf naar de website www.mijngezondheid.be.

Klik op ‘self assessment testing – SAT’

Download hier een korte handleiding. 

Huisartsenwachtpost GAOZ

Jaarbeurslaan 23, Genk 
089 20 10 90

Openingsuren
Vrijdagavond 18u00 t.e.m. maandagochtend 8u00
Feestdagen: avond voor de feestdag tot ochtend na de feestdag.

Wachtdiensten

Filmpje wachtpost

Bekijk hier het filmpje van de Huisartsenwachtpost!

Sociale kaart

Hier kan u contactgegevens terugvinden van zorgverleners werkzaam in de GAOZ-regio.

Sociale kaart

Huisartsen Prometheus

Zoek hier uw huisarts in Genk, As, Opglabbeek of Zutendaal.

Huisartsen

 

Videovoorstelling van de Huisartsenwachtpost


Huisartsenwachtpost GAOZ

Jaarbeurslaan 23 (tegenover de Limburghal)
3600 Genk
T. 089/20.10.90

Openingsuren

vrijdagavond 18u00 t.e.m. maandagochtend 8u00
Feestdagen: avond voor de feestdag (vanaf 18u00) tot de ochtend na de feestdag (8u00)

Op weekdagen is er geen huisarts van wacht aanwezig op de huisartsenwachtpost. Elke patiënt dient zich tot zijn eigen huisarts te wenden, ook 's nachts !!


 

Huisartsenwachtpost GAOZ verhuist naar ZOL.

 

Op vrijdag 3 maart 2023 vind je de Huisartsenwachtpost GAOZ niet meer op de Jaarbeurslaan 23 maar wel aan Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op campus Sint-Jan.

 

De Huisartsenwachtpost bevindt zich daar in het nieuwe R-gebouw, tussen de bezoekersparking en raadplegingsblok G. Er is een aparte parking voorzien aan het gebouw.Praktisch

Tussen 8u en 22u kan u zonder afspraak terecht op de huisartsenwachtpost. 

Heeft u arts nodig tussen 22u en 8u bel dan eerst 089/20.10.90 en maak een afspraak.

Kan u zich niet verplaatsen en heeft u medisch hulp nodig, dan komt de arts op huisbezoek. Bel 089/20.10.90 om een huisbezoek aan te vragen. 


Apotheek van wacht

T. 0903/99000

Tandarts van wacht

T. 0903/39969


 

Sinds  2 maart 2012: Huisartsenwachtpost in de regio Genk.

Sinds 2 maart hebben de huisartsen van Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal een samenwerkingsverband opgestart om de inwoners van hun gemeenten voor dringende gezondheidsproblemen tijdens het weekend en de feestdagen te helpen in een vaste huisartsenwachtpost te Genk. Alle huisartsen uit die gemeenten werken mee volgens een afgesproken beurtrol. Ze zullen dus niet langer de wacht houden vanuit hun eigen praktijk.

 

Hoe werkt een wachtpost ?

Er is steeds een huisarts aanwezig van vrijdagavond 18 uur tot en met maandagochtend 8 uur. Deze wordt geassisteerd door een receptioniste die de patiënten zal inschrijven. Door deze bemanning van de wachtpost zullen er beperkte wachttijden zijn en kunnen de patiënten op een vlotte manier geholpen worden.

Patiënten die te ziek zijn om zich te verplaatsen kunnen op hetzelfde telefoonnummer (089/20.10.90)  een huisbezoek aanvragen. De mobiele huisarts beschikt over een wagen met herkenbaar logo, die bemand is met een chauffeur en uitgerust is met GPS technologie. Dit biedt deze huisarts de gelegenheid zich ook tijdens de ritten op de job te concentreren via regelmatig overleg met de wachtpost.

Tijdens de nacht wordt de veiligheid extra gegarandeerd door een professionele nachtwakerHeeft u een arts nodig na 22 uur: bel eerst naar 089/20.10.90. Urgente medische interventies worden onmiddellijk behandeld voor andere interventies wordt gevraagd om tot de ochtend te wachten.

Met dit initiatief beogen de huisartsen hun dienstverlening tijdens het weekend te optimaliseren. Eerst en vooral wordt de toegankelijkheid verbeterd: de wachtdokter is altijd via hetzelfde telefoonnummer en op hetzelfde adres bereikbaar. Verder staat de professionele inrichting van de wachtpost, waar al het noodzakelijke materiaal voorradig is, borg voor de kwaliteit van verzorging. De aanwezigheid van meerdere huisartsen verzekert een snelle en efficiënte service. De assistentie van geschoold personeel overdag en ’s nachts garandeert de patiënten een bekwame opvang en oog voor veiligheid. Een modern computersysteem zorgt er ook voor dat de huisarts van de patiënt onmiddellijk een verslag krijgt.